Ajax turvajärjestelmän suunnittelu

Ajax hälytysjärjestelmä on helppokäyttöinen murtohälytin, jota voi laajentaa myös moniin muihin kodin mukavuuksiin. Ajax hälytysjärjestelmä on suunniteltu käyttäjän kannalta mahdollisimman helpoksi. Käyttöönotto ja ohjaus onnistuu täysin mobiilisovelluksen kautta ja asennuksen voit tehdä itse. Voit suunnitella juuri tarpeisiisi sopivan järjestelmän.

Peruspaketissa (StarterKit) on kaikki mitä tarvitset kotisi turvaamiseen. Katso Ajax tuotetarjonta täältä.

Lisäämällä ilmaisimia, voit käyttää mobiilisovellusta myös kodin sähkölaitteiden ohjaamiseen, tai automatisoida tapahtumia, esimerkiksi siten, että liiketunnistimen havaitessa liikettä, syttyy kotona valot päälle, jne.

Tutustu esitteeseen tästä

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalvelu@turvatek.fi.

Mitä tarvitset?

Keskusyksikkö on turvajärjestelmän sydän. Valittavanasi on:

 • Hub 2: Ethernet/GSM/RJ45 -liitäntä – saa yhdistettyä 100 laitetta – 50 käyttäjää.
 • Hub 2 Plus: 4G /WiFi/Ethernet –  saa yhdistettyä jopa 200 laitetta – 200 käyttäjää
 • Hub 2 4G: Ethernet / 4G / Dual-SIM – saa yhdistettyä 100 laitetta – 50 käyttäjää

Saatavana mustana tai valkoisena.

Ajax keskusyksikkö

Keskusyksikköön voit liittää haluamasi ilmaisimet:

Liikeilmaisimet

Ajax liiketunnistimet

Ovien ja ikkunoiden turvaaminen

 • DoorProtect ovikosketin, soveltuu sekä oveen, että ikkunaan. Ilmaisin on pienikokoinen ja kevyt. Tunnistimessa on magneetit, jotka laukaisevat hälytyksen alle 0,15 sekunnissa, jos ovi tai ikkuna avataan.
 • Yhden tilan ikkunat voidaan turvata myös GlassProtect lasirikkotunnistimella, joka havaitsee lasin rikkoutumisen, jopa 9 metrin päähän.
 • Samoin yhdellä seinällä olevat ovet tai isompi ovi, voidaan turvata Ajax MotionProtect Curtain verhoilmaisimella. Nimensä mukaisesti tunnistin luo ikään kuin verhon valvonta-alueeksi ja hälyttää, mikäli tuon alueen läpi kuljetaan. Verhoilmaisin on saatavilla myös ulkotiloihin.

Sireeni

 • HomeSiren sisäsireeni sisätiloihin ja StreetSiren ulkotiloihin. Sireenin viiveen voi itse määritellä Ajax sovelluksen asetuksista, eli mobiilisovelluksella. Mikäli sireeniä ei ole, hälytys tulee siitä huolimatta puhelimeesi, tai valittuihin puhelimiin. Hälytyksen voi ohjata esimerkiksi suoraan vartiointiyritykseen tai naapurin puhelimeen.
HomeSiren Sisäsireeni Ajax turvajärjestelmään

Ohjaus

 • AjaxKeyPad Plus näppäimistön voit asettaa sisääntulon läheisyyteen, jolloin voidaan käyttaa Ajax Tag etälukutunnistetta turvajärjestelmän ohjaamiseen. Näin esimerkiksi työntekijöille ei tarvita Ajax mobiilisovellusta, vaan he voivat kytkeä hälytyksen päälle / pois tagin avulla. Toimii myös kotona, jolloin kaikilla voi olla avaimissa oma tag.
 • SpaceControl kauko-ohjain tulee esimerkiksi StarterKit pakettien mukana. Kauko-ohjaimella voit niin ikään laittaa turvajärjestelmän päälle / pois, sekä asettaa yötilaan.
 • Ilman kauko-ohjainta ja KeyPad näppäimistöä ohjaus tapahtuu mobiilisovelluksen kautta.
Ajax KeyPad Plus koodinäppäimistö

Palovaroitin, vesivuotohälytin

 • Ajax turvajärjestelmään voit lisätä myös palovaroittimen, jolloin saat puhelimeesi hälytyksen myös tulipalosta. Huoneeseen, jossa on tulisija, suosittelemme palo- ja häkävaroitinta.
 • Pieni ja siro LeaksProtect vesivuotoilmaisin kannattaa sijoittaa esimerkiksi riskialttiisiin paikkoihin, kuten putkiliitosten alle tai keittiön allaskaapin sokkelin alle. Hälytys tulee, mikäli joku ilmaisimen neljästä tunnistinparista havaitsee vettä. Ennaltaehkäise mittavat vesivahingot! -> Laajentamalla Ajax Relay tai Ajax WallSwichin kanssa, voidaan vedensyöttö katkaista automaattisesti vesivahingon sattuessa.
Ajax palovaroitin ja vesivuotohälytin

Laajennus

 • Keskusyksikkö ja ilmaisimet yhdistyvät toisiinsa langattomasti. Mikäli turvattava alue on suuri, tai keskusyksikön ja ilmaisimien välissä on raskaita betoniseinämiä, joka katkaisee yhteyden, sitä voidaan laajentaa AjaxRex toistimen avulla. Rex sopii yhteen kaikkien Ajax Hub keskuksien kanssa.
 • Rex2 Sopii yhteen Hub 2 ja Hub 2 Plus keskuksien kanssa. Jos käytössä on kameraliikeilmaisimia, niin ReX2 on oikea valinta.
AjaxRex toistin

Keskusyksikkö 12V

 • Ajax 12V virtalähteen ansiosta keskusyksikkö voidaan muuntaa 12V soveltuvaksi, jolloin se voidaan ottaa käyttöön esimerkiksi matkailuautossa.
 • Ajax 12V virtalähde on saatavilla Hub 2 ja ReX toistimeen
Ajax 12V virtalähde

Laajennukset sähkölaitteisiin ja langallisiin laitteisiin

 • Ajax Releen avulla voit ohjata kodin sähköä tarvitsevia laitteita Ajax mobiilisovelluksen avulla. Voit avata autotallin oven, laskea markiisin, ohjata sähkölukkoa tms. Ajax WallSwitch releen avulla voit myös ohjata kodin sähkölaitteita, sekä seurata siihen liitetyn laitteen energiankulutusta.
 • Ajax transmitter -moduulilla voit yhdistää toisen valmistajan ilmaisimia Ajax järjestelmääsi. Samalla se toimii virtalähteenä toisen valmistajan laitteelle. Voidaan käyttää sisällä ja ulkona. Langallisen hälytysjärjestelmän voit laajentaa ja liittää Ajaxiin MultiTransmitterin avulla.
 • Ajax Socket älypistorasia on myös varustettu energiankulutusmittauksella. Voit liittää älypistorasiaan esimerkiksi kahvinkeittimen ja ohjata sitä puhelimella.

Ajax valokatkaisija

Ajax LightSwitch on älykäs valokytkin. Ohjattavissa Ajax sovelluksen avulla, eli voit ohjata kotisi / mökkisi / liikehuoneistosi valaistusta mistä vaan. Valokatkaisija on varustettu kevyellä taustavalolla ja se toimii myös siten, että käsi menee lähelle (ei edellytä kosketusta). Valokytkin koostuu LightCore releestä, painikkeesta, sekä kehyksestä

Katso lisää täältä

Hätäpainike

 • Ajax Button on painike, jonka voit kiinnittää seinään tai vaikkapa pöydän alle ja sillä voi tehdä hälytyksen esimerkiksi suoraan vartiointiliikkeeseen. DoubleButton toimii sekä hätäpainikkeena, että järjestelmän ohjaukseen. Painikkeen voi laittaa kaulanauhaan, tai telineeseen.
Ajax hätäpainikkeet

Langattomuuden ansiosta asennus onnistuu jokaiselta.

Ajax StarterKit peruspakettiin kuuluu kaikki mitä tarvitset kiinteistön suojaamiseen. Keskusyksikkö, kameraliiketunnistin, ovitunnistin ja kauko-ohjain.

Järjestelmä ja sovellus ovat erittäin helppokäyttöisiä. Ei johtojen kanssa säätämistä, vaan langattoman keskusyksikön yhdistäminen mobiilisovellukseen QR-koodin avulla ja laitteiden asennus ruuveilla tai kaksipuolisella teipillä. Helppoa!

Ei kuukausimaksuja!

Kun ostat ilmaisimet omaksi, ei turvajärjestelmästä tule erillisiä kuukausimaksuja. Ainoastaan, mikäli keskusyksikkö ei ole Ethernet -kaapelilla verkossa, laite SIM-kortin kuukausikulu on operaattorin veloituksen mukainen. Elisalla 3,99 eur / kk.

Ajax turvajärjestelmä esitteeseen pääset tutustumaan tästä.

Ohjeita Ajax hälytysjärjestelmän käyttöön ja asennukseen löydät täältä