EI146E optinen palovaroitin 230 V
Ei186 optinen palovaroitin
Puhallusspray 188 ml
Mikä palovaroitin on oikea valinta?
Tarjoamme laajan valikoiman palovaroittimia. Kotikäyttöön suosittelemme esimerkiksi Fireangel optista palovaroitinta, jonka paristo kestää 10 vuotta. Huomioi, että vuoden 2009 jälkeen rakennetuissa taloissa palovaroittimet on kytkettävä verkkovirtaan.
Valikoimastamme löytyy 230 V palovaroittimia, sekä 12-30 V palovaroittimia. Lisävarusteena saatavilla on mm. palovaroittimen magneettikiinnike, testikaasu, sekä pölysuoja.
Ionisoiva vai optinen palovaroitin?
Optinen palovaroitin antaa vähemmän vääriä hälytyksiä kuin ionisoivat palovaroittimet. Se havaitsee hieman nopeammin hitaasti kytevät palot, jotka yleensä tuottavat paljon savua. Tämäntyyppiset tulipalot ovat yleensä peräisin verhoilumateriaaleista tai ylikuumentuneista johdoista.
Ionisoivan palovaroittimen ilmaisu perustuu radioaktiiviseen osaan, joka tarkkailee savua ilman sähköjohtavuuden perusteella. Radioaktiivisuus häviää ajan kuluessa ja sen myötä myös varoittimen kyky havaita savua.
Optisen palovaroittimen (kutsutaan myös fotoelektroninen palovaroitin) toiminta perustuu laitteen sisäiseen valonsäteeseen, joka havaitessaan savussa olevat hiukkaset laukaisee hälytyksen. Hälyttimessä on infrapuna-LED pulssi, joka lähettää 10 sekunnin välein valonsäteen anturikammioon savuhiukkasten havaitsemiseksi.
Kummallakaan ei ole palon tunnistamisen kanssa eroa. Molemmat reagoivat tulipaloon.
Palovaroittimen väärät hälytykset
Palovaroitin saattaa antaa vääriä hälytyksiä ja piipata turhaan varsinkin palovaroittimen käyttöiän loppupuolella, jolloin sen kyky havaita hiukkasia on heikentynyt. Tällöin palovaroittimet tulisi uusia mahdollisimman pian.
Palovaroittimet reagoivat myös pölyyn, siitepölyyn, hyönteisiin, kosteuteen tai muihin hiukkasiin, jotka voivat aiheuttaa väärän hälytyksen. Ilmaisinkammioon kertynyt lika tulisi myös poistaa ja varoitin puhdistaa tasaisin väliajoin, jolloin vältytään vääriltä hälytyksiltä.
Jos palovaroitin piippaa harvakseltaan, on se merkki siitä, että pariston virta on loppumassa. Palovaroittimien paristot tulisi vaihtaa kerran vuodessa, ellei kyseessä ole akullinen palovaroitin, jossa akku kestää usein koko varoittimen käyttöiän.
Mikäli palovaroitin piippaa vaikka patteri on vaihdettu, tulisi se putsata pölyn ja lian varalta esimerkiksi imuroimalla. Syy piippaukselle voi olla se, että palovaroittimessa on pölyä tai muuta likaa, joka aiheuttaa väärän hälytyksen.
Häkävaroitin
Häkävaroitin ei ole pakollinen varuste kiinteistöissä, mutta erittäin suositeltava huonetiloissa, joissa sijaitsee polttoainetoiminen laite (takka, kaasuhella tai muu tulisija).
Häkävaroitin vähentää häkämyrkytyksen riskiä reagoimalla kohonneeseen hiilimonoksidin määrään. Hiilimonoksidi on hajuton, mauton, väritön ja myrkyllinen kaasu, jota ihminen ei voi havaita.
Hiilimonoksidi eli häkä ei nouse suoraan kattoon, koska se on hiukan ilmaa kevyempää. Näin ollen sijoita häkävaroitin tilaan, jossa polttoainetoiminen laite on, joko kattoon tai seinään vähintään 150 mm etäisyyteen katosta, koska seinän ja katon kulmauksessa ilma voi jäädä seisomaan.
Mikäli kyseessä on palovaroittimen ja häkävaroittimen yhdistelmä, asenna varoitin kattoon.
HUOM! Häkävaroitin ei korvaa pakollista palovaroitinta.
Mikäli tarvitset apua oikean palovaroittimen valinnassa, ota yhteyttä asiakaspalvelu@turvatek.fi