Mikä palovaroitin on oikea valinta?

Tarjoamme laajan valikoiman palovaroittimia. Kotikäyttöön suosittelemme esimerkiksi Fireangel optista palovaroitinta, jonka paristo kestää 10 vuotta. Huomioi, että vuoden 2009 jälkeen rakennetuissa taloissa palovaroittimet on kytkettävä verkkovirtaan.

Valikoimastamme löytyy 230 V palovaroittimia, sekä 12-30 V palovaroittimia. Lisävarusteena saatavilla on mm. palovaroittimen magneettikiinnike, testikaasu, sekä pölysuoja.

Mikä ero on optisella ja ionisoivalla palovaroittimella?

Ionisoivan palovaroittimen ilmaisu perustuu radioaktiiviseen osaan. Radioaktiivisuus häviää ajan kuluessa ja sen myötä myös varoittimen kyky havaita savua. Optisessa varoittimessa tilanne ehkä hieman parempi. Optisen palovaroittimen toiminta perustuu laitteen sisäiseen valonsäteeseen. Kummallakaan ei ole palon tunnistamisen kanssa eroa. Molemmat reagoivat tulipaloon.

Häkävaroitin

Häkävaroitin ei ole pakollinen varuste kiinteistöissä, mutta erittäin suositeltava huonetiloissa, joissa sijaitsee polttoainetoiminen laite (takka, kaasuhella tai muu tulisija).

Häkävaroitin vähentää häkämyrkytyksen riskiä reagoimalla kohonneeseen hiilimonoksidin määrään. Hiilimonoksidi on hajuton, mauton, väritön ja myrkyllinen kaasu, jota ihminen ei voi havaita.

Hiilimonoksidi eli häkä ei nouse suoraan kattoon, koska se on hiukan ilmaa kevyempää. Näin ollen sijoita häkävaroitin tilaan, jossa polttoainetoiminen laite on, joko kattoon tai seinään vähintään 150 mm etäisyyteen katosta, koska seinän ja katon kulmauksessa ilma voi jäädä seisomaan.

Mikäli kyseessä on palovaroittimen ja häkävaroittimen yhdistelmä, asenna varoitin kattoon.

HUOM! Häkävaroitin ei korvaa pakollista palovaroitinta.

Mikäli tarvitset apua oikean palovaroittimen valinnassa, ota yhteyttä asiakaspalvelu@turvatek.fi