Turvatek.fi (Alarm Kiinteistöturva Oy:n) toimitus- ja sopimusehdot

Näitä toimitus- ja sopimusehtoja sovelletaan asiakkaan ja Turvatek.fi välillä (y-tunnus 1491446-0, myöhemmin Turvatek). Pyydämme sinua lukemaan nämä ehdot huolellisesti ja varmistumaan niiden ymmärtämisestä ennen tuotteiden tilaamista verkkokaupastamme. Sinun tulee hyväksyä nämä ehdot, ennen tilauksen tekoa verkkokaupassamme.

Turvatek ei takaa verkkokaupan keskeytyksetöntä tai virheetöntä toimintaa. Katkoja saattaa esiintyä esimerkiksi huolto- tai ylläpitotoimenpiteiden vuoksi. Turvatek ei vastaa verkkokaupan käyttöön liittyvistä ongelmista, jollei pakottavasta lainsäädännöstä muuta johdu.

Verkkokaupasta tilatessa asiakas sitoutuu antamaan itseään koskevat tiedot kokonaisuudessaan ja totuudenmukaisesti. Virheellisesti annetut tiedot tulee korjata viivytyksettä. Asiakas sitoutuu säilyttämään kirjautumiseen vaadittavat asiakastunnukset niin, etteivät ne joudu ulkopuolisen haltuun. Turvatek ei vastaa siitä, että tilauksen toimitus, tilausvahvistus tai muut tilaukseen liittyvät asiakirjat eivät päädy asiakkaalle virheellisesti annettujen tietojen vuoksi.

Palveluntarjoaja, asiakaspalvelu

Verkkokaupasta vastaa Alarm Kiinteistöturva Oy, jonka toimipaikka on Kivimäentie 4, 15200 Lahti. Y-tunnus 1491446-0.

Asiakaspalvelu on suomenkielinen: asiakaspalvelu@turvatek.fi, puh. 0103207186

Tuotteet

Turvatek myy ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita. Tuotteiden asentaminen, käyttöönotto ja käyttäminen vaativat oman alansa erikoisosaamista. Kaikki erillisenä myytävät komponentit ovat ammattikäyttöön suunniteltuja tuotteita.

Käytetyt laitteet myydään testattuna ja toimivana, jos ei muuta mainita.

Toimitustavat

Tuote / tuotteet toimitetaan asiakkaan valitsemalla toimitustavalla viipymättä tilauksen ja maksusuorituksen vastaanottamisesta. Toimituksia ei tehdä postilokero-osoitteisiin. Toimitusosoite on oltava Suomessa. Toimitus Suomen ulkopuolelle edellyttää yhteydenottoa asiakaspalveluumme.

Tilaus

Tuotteet tilataan www.turvatek.fi -sivuston kautta tai vaihtoehtoisesti soittamalla tai sähköpostilla. Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilatut tuotteet, hinta ja toimituskulut. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää oikean sähköpostiosoitteen antamista tilauksen yhteydessä. Vastuu oikean sähköpostiosoitteen antamisesta on asiakkaalla.

Asiakas voi tarkistaa tilauksen sisällön myös sivuillamme olevan käyttäjätilin kautta: www.turvatek.fi

Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja postikulujen muutoksiin.

Asiakas sitoutuu tilauksella vahvistettuihin toimitusehtoihin.

Maksutavat

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, OP, Danske Bank, Aktia, Handelsbanken, POP-Pankki, Säästöpankki, OmaSäästöpankki, S-Pankki ja Ålandsbanken. Lisäksi maksutapana toimii korttimaksu, MobilePay, Pivo ja Siirto. Yrityksille mahdollista myös toimittaa lasku. Maksaminen tapahtuu Svea Payments-sivuston kautta.

Svea Payments -palvelun yleiset käyttöehdot löytyvät täältä.

Svea Payments palvelun reklamaatioista vastaa Svea Payments: reklamaatiot@maksuturva.fi

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Svea Payments Oy (2121703-0) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa.

Käsittelemme tilauksen kaupan aukioloaikana, kun maksu on suoritettu. Jos maksuna on tilisiirto ennakkomaksuna, pidämme varausta viisi arkipäivää, jonka jälkeen tilaus raukeaa, jos maksu on suorittamatta.

Toimituskulut

Tilaukseen sisältyvät toimituskulut laskutetaan ja ilmoitetaan tilauksen yhteydessä verkkokaupassamme. Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Vain pakettia voi seurata lähetystunnuksella. Pienemmät lähetykset toimitamme kirjeenä. Jälkitoimitukset lähetämme veloituksetta.

Viivästykset

Tuote toimitetaan viivytyksettä. Postitamme tuotteita joka arkipäivä. Tuote-erän loppuessa varaamme oikeuden olla toimittamatta tuotetta ja ilmoittamaan asiakkaan sähköpostiosoitteeseen toimituksen muutoksesta tai viivästymisestä. Varaamme oikeuden olla toimittamatta tilausta, jos tuotetta tai sitä korvaavaa tuotetta ei ole enää saatavilla.

Mikäli toimitukseen tulee viivästys, tuote on lain mukaan toimitettava 30 päivän kuluessa, ellei muuta ole sovittu. Mikäli tuote on loppu, asiakkaaseen ollaan yhteydessä eri toimintavaihtoehtojen ja menettelyjen suhteen. Asiakas voi purkaa kaupan, mikäli myyjälle on annettu kohtuullinen lisäaika, eikä myyjä ole toimittanut tavaraa lisäajankaan kuluessa tai mikäli ostaja on jo ennen tilausta ilmoittanut, että toimitus määräaikaan mennessä on oleellisen tärkeää. Myyjä ei ole velvollinen maksamaan vahingonkorvausta, mikäli toimituksen viivästys johtuu myyjän vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta esteestä.

Ikäraja

Alle 18-vuotiaan oikeustoimikelpoisuus on rajoitettu. Alaikäinen voi itse tehdä vain sopimuksia, jotka ovat olosuhteisiin nähden tavanomaisia ja merkitykseltään vähäisiä. Alaikäisellä on myös oikeus määrätä omista työansioistaan. Mikäli tilaaja on alaikäinen, hänen ikänsä, sekä ostoksen hinta ja laatu huomioiden, ostokseen tarvitaan huoltajan hyväksyntä.

Peruutusoikeus

Yksityishenkilöllä on kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän peruutusoikeus. Tämä edellyttää, että tuote on ostettu yksityiskäyttöön. Asiakkaalla on tällöin oikeus peruuttaa sopimus 14 päivän kuluttua vahvistuksen tai tuotteen vastaanottamisesta. Asiakkaan vastuulla on tarvittaessa näyttää esimerkiksi palautuskuitilla, että tuote on palautettu määräajassa.

Mikäli tuote on ostettu yritykselle tai muuhun kuin yksityiskäyttöön, kuluttajansuojalakia ei sovelleta ja 14 päivän palautusoikeutta ei ole, jollei toisin sovita.

Asiakkaalla on velvollisuus tutustua tuotteeseen viipymättä. Asiakkaalla on huolenpitovelvollisuus tuotteesta, pidettävä se muuttumattomana ja vähentymättömänä, kunnes on päättänyt pitää tuotteen. Asiakas ei menetä peruutusoikeuttaan tutustumalla tuotteeseen, mutta asiakas voi joutua korvaamaan tuotteen arvon alenemisen, mikäli tuote on otettu käyttöön.

Maksuton kaupan peruutus edellyttää, että koko toimitus palautetaan käyttämättömänä yhdellä lähetyksellä. Tuote on pakattava hyvin / vastaavalla tavalla kuin alkuperäinen toimitus. Mikäli tuote on sinetöity, sinetin avaamisen jälkeen kaupan peruutusoikeutta ei enää ole. Mikäli tuote sisältää ohjelmiston tai tuote on muokattu asiakkaan tarpeisiin, kaupan peruutusoikeutta ei ole.

Asiakas vastaa tuotteen palauttamisesta johtuvista välittömistä kuluista, mikäli ei ole toisin sovittu.

Maksu palautetaan viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen vastaanottamisesta. Myyjä voi kuitenkin pidättyä maksun palautuksesta, kunnes on saanut tuotteen takaisin. Palautettava summa sisältää myös tuotteen toimittamisesta perityt edullisimman vakiotoimitustavan mukaiset kulut.

Ohjeet peruutukseen

Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi asiakkaan on ilmoitettava myyjälle yksiselitteisellä tavalla päätöksestään käyttää peruutusoikeuttaan. Tämän voi tehdä esimerkiksi kirjeellä tai sähköpostilla. Voitte käyttää alla olevaa peruutuslomaketta, mutta sen käyttö ei ole pakollista, jos tieto on toimitettu muulla tavoin.

Täytä peruuttamislomake, pakkaa tuote hyvin ja palauta se 14 päivän sisään vastaanottamisesta osoitteeseen:

Turvatek / Alarm Kiinteistöturva Oy

Kivimäentie 4

15200 Lahti

Asiakkaan on lähetettävä tavarat takaisin tai luovutettava ne meille osoitteeseen Kivimäentie 4, 15200 Lahti, viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Määräaikaa on noudatettu, jos tavarat on lähetetty takaisin ennen kyseisen 14 päivän määräajan päättymistä. Asiakas vastaa tavaroiden palauttamisesta johtuvista välittömistä kustannuksista.

Jos asiakas on pyytänyt palvelun suorittamista ennen peruuttamisajan päättymistä, asiakkaan on maksettava myyjälle peruuttamisilmoituksen tekemiseen mennessä sopimuksen täyttämiseksi tehdystä suorituksesta kohtuullinen korvaus.

Toimituksen noutamatta jättäminen

Asiakas tiedostaa, että tilauksen noutamatta jättäminen ei ole kaupan peruutus, vaan asiakkaan tulee tehdä peruuttamisilmoitus. Noutamatta jättäminen on sopimusvelvoitteen laiminlyönti.

Turvatekillä on oikeus vaatia asiakkaalta lähetyksestä aiheutuneet kulut ja asiakkaan toiminnasta aiheutuneet käsittelykustannukset, mikäli asiakas ei tee peruutusilmoitusta, eikä nouda tilausta.

Takuu

Joihinkin tuotteisiin voi kuulua valmistajan takuu. Lisätietoja ehdoista saat tuotteen mukana tulevasta valmistajan takuuasiakirjasta. Takuu ei ole Turvatekin myöntämä, eikä Turvatek vastaa sellaisesta takuun alaiseen liittyvästä virheestä, josta ei ole kuluttajansuojalain virhevastuun nojalla vastuussa.

Virhe tuotteessa

Tuotteen on lajiltaan, määrältään, laadultaan tai muilta ominaisuuksiltaan ja pakkaukseltaan vastattava sitä, mitä voidaan katsoa sovitun.

Mikäli tuote poikkeaa sovitusta, tulee asiakkaan vedota tuotteen virheeseen kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän sen havaitsi. Asiakas ei kuitenkaan voi vedota virheenä sellaiseen seikkaan, josta hän on ollut tietoinen kauppaa tehtäessä. Reklamaatio tulee lähettää kirjallisesti osoitteeseen asiakaspalvelu@turvatek.fi tai postitse osoitteeseen Kivimäentie 4, 15200 Lahti.

Asiakas voi vaatia ensisijaisena oikaisuna joko tavaran korjaamista kohtuullisessa ajassa, vaihtamista virheettömään tai hinnan alennusta. Mikäli virhe ei ole vähäinen, kyseeseen voi tulla myös kaupan purku.

Turvatek ei ole vastuussa asiakkaan toimista aiheutuneista vahingoista. Turvatekin vastuu rajoittuu verkkokaupasta tilattuun tuotteeseen. Turvatek ei vastaa viallisen tuotteen aiheuttamista muista vahingoista eikä ulkopuolisen tahon suorittamista korjaukseen, vianmääritykseen tai muihin liittyvistä kustannuksista

Turvatek pidättää oikeuden periä aiheettoman takuuhuollon kulut asiakkaalta. Turvatek pidättää oikeuden todentaa tuotteissa ilmoitetut virheet. Testaamista ei suoriteta odottaessa. Tähän on varattava aina 3-5 arkipäivää.

Komponenteista asiakkaan tai kolmannen osapuolen kokoaman laitteiston virheenetsinnästä peritään hinnaston mukainen maksu, jos virhe ei ole Turvatekin toimittamassa komponentissa.

Turvatek ei vastaa tallennetuista tiedoista. Asiakas vastaa itse huoltoon tai korjaukseen tulevien laitteiden varmuuskopioinnista.

Tuotteen fyysinen avaaminen laitteen muokkaamiseksi päättää takuun ja kuluttajasuojalain virhevastuun, ellei valmistaja ole toisin ilmoittanut

Yritysasiakkaiden lisäehdot

Turvatek ei vastaa tuotteen aiheuttamasta välittömästä tai välillisestä menetyksestä, vahingosta tai tulon menetyksestä. Turvatekin korvausvastuu rajoittuu näiden sopimusehtojen sisältöön. Tuotteen virhevastuu rajoittuu tuotteen kauppahinnan palauttamiseen, käyttöhyödyllä tai arvon alenemalla vähennettynä.

Turvatekiltä hankitun laitteen takuuaika määräytyy valmistajan takuuehtojen mukaisesti. Takuuajan päättyminen lopettaa Turvatekin vastuun. Tuotteen avaaminen laitteen muokkaamiseksi päättää takuun ja myyjän virhevastuun, mikäli toisin ei ole sovittu.

Asiakas on vastuussa digitaaliselle medialle tallennetusta datasta ja ohjelmistoista, sekä varmuuskopioiden ylläpitämisestä.

Sopimusta koskevien riitojen ratkaisu

Toimitus- ja sopimusehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Mikäli ehdoista syntyy erimielisyyttä, osapuolet pyrkivät ratkaisuun ensisijaisesti neuvottelulla. Mikäli asiassa ei päästä sovintoon, asiakkaalla on oikeus viedä asia kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi tai riitana oikeuteen. Ensisijaisesti erimielisyys ratkaistaan Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Kuluttaja-asiakas voi kuitenkin viedä riidan kotipaikkansa käräjäoikeuden ratkaistavaksi.

Kuluttajaneuvonta tarjoaa veloituksetta apua erimielisyyksien ratkaisemiseen, joten Turvatek ei korvaa asiakkaan asiamieskuluja.

Henkilötietojen käsittely

Henkilötietoja käsitellään voimassa olevan lainsäädännön velvoittamalla tavalla. Lisätietietoja Turvatekin tietosuojaselosteesta.