EI146 optinen palovaroitinEI146 optinen palovaroitin

EI146 optinen palovaroitin 230 V

(7 tuotearviota)

35,70

 (28,79 Alv0)

EI146 optinen palovaroitin 230V, kytketään sähköverkkoon ja toiminta on varmistettu paristolla. Tyylikäs ja varmatoiminen verkkovirta palovaroitin.

 

Varastossa

Määräalennus Hinta / kpl
3 kpl tai enemmän 34,63
5 kpl tai enemmän 33,92
10 kpl tai enemmän 33,20

Kuvaus

Palovaroitin sähköverkkoon, paristovarmennus

EI146 optinen palovaroitin 230 V, 85 dB on verkkovirtatoiminen. EI Electrics on Euroopan johtava palovaroitinvalmistaja. Kaikki EI Electricsin palovaroittimet voivat toimia itsenäisesti tai osana useamman palovaroittimen verkkoa. Erillistä keskusyksikköä ei tarvita.

EI146 optinen palovaroitin havaitsee hyvin hitaasti kytevät ja etenevät tulet, joista syntyy paljon savua. Optinen palovaroitin suositellaan asennettavaksi olohuoneisiin ja makuuhuoneisiin. Palovaroitinta ei saa asentaa keittiöön, tai alueille, joissa esiintyy luonnostaan höyryä tai savua vikahälytysten estämiseksi. Palovaroittimessa on paristovarmennus sähkökatkojen varalle.

 • Tuoteryhmä: EI140-sarja (230V ja paristo)
 • Mitat: 50 (korkeus) x 152 (halkaisija)
 • Sireeni: 85 dB / 3 m
 • Ketjutettava: Kaapelilla, langattomasti lisävarusteella
 • Varmistustapa: Paristo
 • Tunnistustyyppi: savu, optinen
 • Sähkönumero: 7137663
 • HUOM! Käy samaan asennuskantaan kuin EI141 (Ionisoiva palovaroitin, jonka valmistus on loppunut)

 

EI146, Se suosituin malli!

Mikäli palovaroittimen paristonvaihto on hankalaa esimerkiksi palovaroittimen sijainnin tai muun vuoksi, suosittelemme asennusvaiheessa vaihtamaan litiumpariston ilmaisimeen. Litiumpariston kanssa ei ole paristonvaihtohuolia, sillä sen kestoikä on moninkertainen alkaliparistoon verrattuna. Paristonvaihtohuolia ei ole n. 10 vuoteen.

Palovaroitin sähköverkkoon kokemuksia – EI141 palovaroittimen tilalle

EI146 sähköverkkoon kytketty palovaroitin on suosituin malli ja yksi eniten myymistämme palovaroittimista. Tämä johtuu sekä siitä, että kyseessä on erittäin laadukas palovaroitin, että siitä, että aiemmin suuressa suosiossa olleen EI141 palovaroittimen valmistus on loppunut. EI146 palovaroitin sopii samaan asennuskantaan, kuin EI141, joten varoittimen vaihto on helppoa. EI141 palovaroitin on ionisoiva, kun taas EI146 palovaroitin on optinen. Ionisoivan palovaroittimen ilmaisu perustuu radioaktiiviseen osaan. Radioaktiivisuus häviää ajan kuluessa ja sen myötä myös varoittimen kyky havaita savua. Optisessa varoittimessa tilanne ehkä hieman parempi. Optisen palovaroittimen toiminta perustuu laitteen sisäiseen valonsäteeseen.

Muista, että palovaroitin tulee laadustaan huolimatta uusia 10 vuoden välein. Ilmaisin likaantuu ajan saatossa ja valonlähde hiipuu, jolloin varoittimen havaintokyky hiipuu. Vaikka testinapista varoitin piippaa, se ei välttämättä reagoi savuun. Varmistaaksesi varoittimen toiminnan, apuna voi käyttää palovaroittimen testikaasua.

Luotettavat palovaroittimet asuntoon 230V sähköverkkoon kytketyillä palovaroittimilla

EI140-sarjaan kuuluu kaksi varoitinmallia; optinen palovaroitin EI146 ja lämpöilmaisin. Kaikki EI140-sarjan ilmaisimet sisältävät Easi-fit-asennuspohjan, joten ilmaisimien asentaminen on todella nopeaa ja vaivatonta.

Mitä tarkoittaa palovaroittimien ketjutus

On suositeltavaa, että asunnon palovaroittimet ketjutetaan yhteen, jolloin yhden havaitessa savua kaikki varoittimet hälyttävät ja todennäköisyys hälytyksen havaitsemiseen kasvaa. Varoittimet liitetään joko kaapeloimalla tai käyttämällä EI168 Radiolink-asennuspohjaa, jolloin ilmaisimien välinen tiedonsiirto kulkee langattomasti. Jopa 12 palovaroitinta voidaan kytkeä yhteen järjestelmään.

Palovaroittimien toiminta ja säännöllinen testaus

Kaikissa ilmaisimissa on sisäänrakennettu sireeni, jonka teho on 85dB 3 metrin etäisyydeltä. Lisäksi kaikissa ilmaisimissa on alkalivarakäyntiparisto sähkökatkojen varalle.

Palovaroittimet pitää testata säännöllisesti, jotta voidaan olla varmoja niiden toimintavalmiudesta. Koska varoittimet tulee asentaa keskelle kattoa, on niihin hankala yltää. EI140-sarjaan voidaan liittää niin kaapeloitavia kuin langattomiakin etäohjaimia, ja varoittimien testaaminen on huomattavasti vaivattomampaa. Etäohjaimet mahdollistavat laajemmankin järjestelmän hallinnan turvallisesti ja helposti.

Toiminnan testauksen lisäksi, palovaroittimiin kytketyllä etäohjaimella voidaan hiljentää vikahälytykset ja löytää ensimmäisenä hälyttänyt varoitin, jos kiinteistössä on ketjutettuja palovaroittimia.

Palovaroittimet suositellaan sijoitettaviksi kaikkiin makuuhuoneisiin ja ulospääsyreitille.

Voit tutustua EI Electronics -sivuille tästä.

7 arviota tuotteelle EI146 optinen palovaroitin 230 V

 1. Terhi Lavi-Ylitalo

  Toimii, kuten pitääkin.

 2. Jarno (varmistettu kirjoittaja)

  Oli helppo/nopea asentaa, kun sopi vanhan EI141 palovaroittimen asennuspohjaan. Jätin vanhan pohjan paikoilleen, niin selvisin työstä minuutissa. Ja hyvin toimii.

 3. Santeri Vesalainen (varmistettu kirjoittaja)

  Tuote tuli nopeasti perille ja oli helppo asentaa, mukana tulleilla ohjeilla. Kiitos.

 4. Tuukka (varmistettu kirjoittaja)

  Ostin nämä koska edellisissä EI141 palovaroittimissa tuli viimeinen uusimisajankohta täyteen. Nämä kävi heittämällä paikalleen vanhaan asennustelakkaan. Kaikki 5kpl myös piippasivat testattaessa.
  Nopea toimitus.

 5. Antti Kauhanen

  Tuote tuli muutamassa päivässä ja oli erittäin helppo asentaa. Itselläni korvasi EI141 ilmaisimen ja asennus onnistui hyvin vanhaan asennuspohjaan (EI141).

 6. Pasi Tuominen (varmistettu kirjoittaja)

  Toimii ja sopi vanhaan kantaan, eikä edes ollut kovin kallis.

 7. Ilkka Pirinen (varmistettu kirjoittaja)

  Tilasin toissapäivänä kaikkiin neljään huoneeseemme EI146:n, koska aiemman mallin EI141 valmistus oli lopetettu. Nyt uudet ovat jo paikoillaan, entisissä asennuspohjissa. Vaihto oli yhtä helppo kuin pariston vaihto. Merkkivalot palavat niin kuin pitääkin ja piipitys tuli heti testinappia painettuani. Erityisen tyytyväinen olen saamaani palveluun, sen ystävällisyyteen ja nopeuteen. Kiitos.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saatat myös pitää...